Unesco Biosfärområde - Vänerskärgården med Kinnekulle

Vänermuseet ligger i ett utav Sveriges 7 biosfärområden.

Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. sträcker sig genom Lidköping, Götene och Mariestads kommun. Alla biosfärområden i världen är modellområden för hållbar utveckling och den lokala samverkan är grunden. Biosfärområden utnämns av Unesco - FN's organ för utbildning, vetenskap och kultur. I skrivandets stund finns det 727 stycken i världen. Vänermuseet är ett kommunalt museum där medarbetarna använder sin expertis inom natur/kultur för att beskriva Vänern och vårt närområde. Hur ser det ut i dag? Hur såg det ut för 200 år sedan? Vad sker om 50 år? Hållbar utveckling är en naturlig del i detta arbete. Det gör att vi genom åren har samarbetat med vårt lokala biosfärkontor i projekt som berör både skola och allmänhet. Biosfärutmaningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Min plats i biosfären Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är två sådana spännande projekt.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: bildning@edu.lidkoping.se