Andreas Eriksson - Rötter

Andreas Eriksson konstnärskap rör sig mellan figuration och abstraktion. I de meditativa verken som har naturen som central tematik återfinns rumsligheter där vi som betraktare kan vila.

Andreas arbetar parallellt med olika medium såsom måleri, textil, fotografi och rörlig bild. Det finns en stringens genom hela hans konstnärskap då hans bildspråk är konsekvent oavsett vilket medium han rör sig inom.

Under sommaren 2023 visar Lidköpings Konsthall och Vänermuseet kompletterande utställningar som ger besökaren möjlighet att djupdyka i Andreas Erikssons konstnärskap.

Lidköpings Konsthall visar målningar från de senaste 10 åren som konstnären har sparat till sin egen samling. Vänermuseet visar Andreas stora bokproduktion. Många av böckerna, som är fotobaserade, har sin utgångspunkt i den geografi som finns runt Lidköping där han bor och verkar.

Utställningen på Vänermuseet visas mellan 3 juni - 26 augusti.
Utställningen på Lidköpings Konsthall visas mellan 17 juni - 26 augusti.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: bildning@edu.lidkoping.se