Prövning

En elev som går i gymnasieskolan har rätt att genomgå prövning.

Prövning om du är elev i gymnasieskolan

Du har fått betyget F eller saknar betyg på kursen som ingår i din individuella studieplan

En elev i gymnasieskolan har rätt att genomgå prövning i alla kurser och det gymnasiearbete som ingår i elevens individuella studieplan, om eleven inte tidigare har fått betyg på kursen eller gymnasiearbete eller om eleven har fått betyget F. Eleven ansvarar själv för att anmäla sig till prövning.

Prövningsanmälan för hösttermin
vecka 34 – vecka 38.
Prövningsperiod from vecka 40 till och med skolavslutning jullov.

Prövningsanmälan för vårtermin
vecka 2 - vecka 6.
Prövningsperiod from vecka 9 till och med vecka 21.

Anmälan. Anmäl dig via vår e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Avgift. Prövningen är gratis.

Prövning om du inte är elev i gymnasieskolan

Prövning på Campus Västra Skaraborg

Efter att du har gått ut gymnasiet får du pröva dina kunskaper inom ett visst ämne/en viss kurs på Campus Västra Skaraborg. Du har möjlighet att genomgå prövning i alla kurser som det sätts betyg på och i gymnasiearbete. Det gäller även dig som tidigare har fått betyg på kursen eller gymnasiearbetet.

Avgift. Avgift för en prövning på Campus Västra Skaraborg är 500 kronor.

Om du har gått ur gymnasiet under pandemin är avgiften 150 kronor under hösttermin 2021.

Prövning vid De la Gardiegymnasiet

Om Campus Västra Skaraborg kan inte erbjuda prövning i önskad kurs kan du vända dig till De la Gardiegymnasiet.

Anmälan Anmäl dig att skicka ett mail till dlgreception@edu.lidkoping.se och ange ditt namn, personnummer, telefonnummer samt kursen du vill göra prövning i.
Avgift Avgiften för en prövning är 500 kronor.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: