El- och energiprogrammet

för dig som är teknikintresserad och gillar att arbeta praktiskt

El- och energiprogrammet passar dig som...

  • gillar när teori varvas med praktik
  • är nyfiken, kreativ och gillar problemlösning
  • är intresserad av ett arbete med teknisk inriktning där det krävs noggrannhet och servicekänsla.
  • vill ut i arbetslivet direkt efter gymnasiet.

Välj mellan tre intressanta inriktningar

El- och energiprogrammet erbjuder inriktningarna Automation, Elteknik och Eldistribution - Lärling. Du väljer inriktning inför årskurs två.

Bra att veta om El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet har utvecklats mycket de senaste åren då helt nya produkter och system ser dagens ljus. Det skapas intelligenta hus, avancerade styrsystem används i industrin och efterfrågan på larmsystem ökar. Det sker också en ständig utveckling av nätverk, till exempel gigabitnät och “Internet of Things”.

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram för dig som gillar både praktisk och teoretisk problemlösning och logiskt tänkande. Säkerhetstänkande är extremt i branschen viktigt vilket kräver att man är noggrann i arbetet.

Mycket arbete utförs självständigt i hemma hos personer eller på personers arbetsplatser. Det innebär mycket kundkontakter och kräver en god servicekänsla. Man arbetar ofta tillsammans med andra yrkesgrupper och behöver kunna samarbeta i projekt.

Våra lokaler är väl anpassade till utbildningen. På lektionerna får du möjlighet att öva praktiskt i en verklighetstrogen miljö. Nära kontakter med näringslivet gör att utbildningen är tekniskt uppdaterad och ett gott samarbete med företag inom branschen ger många av våra elever fast anställning direkt efter studenten.

APL - arbetsplatsförlagt lärande

I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) där du får vill prova dina kunskaper i arbetslivet. Du spenderar minst 15 veckor ute på praktik på en eller flera arbetsplatser. Du får både arbetserfarenhet och bra kontakter att använda när du söker jobb.

Kurser på EE

Se vilka kurser du kommer läsa på El- och energiprogrammet

Skugga på EE

Är du nyfiken på hur det är att gå El- och energiprogrammet är du välkommen att komma och skugga hos oss.

Så söker du till El- och energiprogrammet

Frågor eller funderingar

Har du frågor eller funderingar kontakta arbetslagsledare Anders Nordling telefon 0510-77 14 14 eller prata med studie- och yrkesvägledaren på din skola.