Estetiska programmet

Ett högskoleförberedande program där du får en bra grund för fortsatta studier.

Skolans värdegrund

Skolans ledord är Lärande genom Delaktighet, Laganda och Glädje (DLG), vilket är något vi strävar efter att alla elever ska känna under sin gymnasietid.

Det bästa av två världar

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där du får en bred grund för fortsatta studier, främst inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden. Centralt i utbildningen är kreativitet, nyfikenhet, kommunikation samt förmåga till eget skapande.

De la Gardiegymnasiet har tre inriktningar på Estetiska programmet; Bild och formgivning, Estetik och media samt Musik. Oavsett vilken inriktning du väljer så får du en tidsenlig och aktuell utbildning där du får jobba kreativt och lära dig många olika tekniker för skapande.

Direkt efter gymnasieexamen är du behörig för flera olika högskoleutbildningar. Inom programmet och med kurser på det individuella valet kan du bredda behörigheten ännu mer.

Läs mer om våra inriktningar

Bild och formgivning

Inriktningen Bild och formgivning med designprofil passar dig som vill utveckla din kreativitet och jobba med designprocessen som utgångspunkt.

Estetik och media

Inriktningen Estetik och media med profilen Digital kreatör passar dig som tycker om att kommunicera och vill lära dig att skapa innehåll för digitala medier.

Musik

Under dina tre år tränas du av skickliga musiker och lärare, och får många tillfällen att medverka på olika slags konserter där du utvecklar din musikalitet och självförtroende.