Estetiska programmet

Ett högskoleförberedande program där du får en bra grund för fortsatta studier.

Det bästa av två världar

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där du får en bred grund för fortsatta studier. Kreativitet, nyfikenhet, kommunikation samt förmåga till eget skapande är viktigt inom de flesta branscher i dagens samhälle. Allt detta får du träna på under dina år på Estet.

De la Gardiegymnasiet har tre inriktningar på Estetiska programmet; Bild och formgivning, Estetik och media samt Musik. Oavsett vilken inriktning du väljer så får du en aktuell utbildning där du får jobba kreativt och lära dig många olika tekniker för skapande.

Vi arbetar mycket med EUs nyckelkompetenser som kommunikation, digital kompetens, social kompetens och kulturell medvetenhet. Detta har du nytta av oavsett vilken väg du väljer i livet.

Det bästa med Estetiska programmet är blandningen av karaktärsämnen och teoretiska ämnen. Ungefär halva tiden får du jobba med ditt kreativa intresse och andra hälften med de ämnen som ger dig behörighet till en mängd utbildningar på högskolor och universitet, både i Sverige och utomlands!

Läs mer om våra inriktningar

Bild och formgivning

Inriktningen Bild och formgivning med designprofil passar dig som vill utveckla din kreativitet och jobba med designprocessen som utgångspunkt.

Estetik och media

Inriktningen Estetik och media med profilen Digital kreatör passar dig som tycker om att kommunicera och vill lära dig att skapa innehåll för digitala medier.

Musik

Under dina tre år tränas du av skickliga musiker och lärare, och får många tillfällen att medverka på olika slags konserter där du utvecklar din musikalitet och självförtroende.