Att göra skillnad för andra människor

Att göra skillnad för andra människor är grunden för Vård- och omsorgsprogrammet. På programmet utvecklar du kunskaper och färdigheter i vård, omvårdnad och omsorg samt lär dig om hälsa, ohälsa och funktionsnedsättning.

På Vård- och omsorgsprogrammet lär du dig hur du bemöter och vårdar människor på ett yrkesmässigt sätt. Under studierna tränas din förståelse för människors olika behov och förutsättningar och du får möjlighet att jobba med problemlösning utifrån olika vårdsituationer.

I studierna är det människan som är i centrum. Du studerar människan ur olika synvinklar och läser bland annat psykologi, anatomi och fysiologi, hälso- och sjukvård, social omsorg, funktionsförmåga och funktionsnedsättning och psykiatri.

För att kunna utveckla vården och komma på nya sätt att stödja människor i olika situationer är det viktigt med kreativitet och initiativförmåga. Under utbildningen läser du om olika tekniska system, så kallad välfärdsteknik, som används i vården.

På programmet kan du läsa kurser som ger dig både grundläggande och särskild högskolebehörighet för vidare studier på högskola eller universitet.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: dlgreception@edu.lidkoping.se