Digital Vägledning

Träffa våra IT-pedagoger på Stadsbiblioteket och Seniorcenter

Lär dig mer om din mobil och surfplatta

Dagens mobiltelefoner och surfplattor erbjuder många olika funktioner både till nytta och nöje. Nu erbjuder Stadsbiblioteket i Lidköping en mängd olika aktiviteter för dig som vill lära dig mer om din mobiltelefon, surfplatta eller dator. Nedan kan du läsa om våra olika aktiviteter:

IT-café
Våra IT-caféer har alltid ett specifikt tema med föreläsning och prova-på-övningar. Träffarna ordnas tillsammans med SeniorCenter och leds av IT-pedagoger. IT-caféerna återkommer ungefär 1 gång i månaden och pågår i ca 90 minuter. Ingen föranmälan krävs och surfplattor finns att låna.

Höstens IT-caféer:
Tema: Mat och inköp Plats: Matsalen SeniorCenter
Tisdag den 11 oktober kl: 14:00-15:30

Tema: Handla på nätet Plats: Matsalen SeniorCenter
Tisdag den 22 november kl: 14:00-15:30

Tema: Ej bestämt Plats: Matsalen SeniorCenter
Tisdag den 6 december kl: 14:00-15:30

 

Mobil och surfplatta i vardagen

Vi delar in oss i mindre grupper och samtalar om teknik i syfte att lära oss av varandra. Teknikkunniga volontärer och IT-pedagoger finns på plats och stöttar. Dessa träffar sker med ungefär 1 månads mellanrum och pågår i ca 60 minuter. Ta gärna med din egen surfplatta eller mobiltelefon.

Höstens datum:
Plats: Scenen, Biblioteket
Tisdag den 11 oktober kl: 10-12

Plats: Scenen, Biblioteket
Tisdag den 8 november kl: 11-12

Plats: Scenen, Biblioteket
Tisdag den 29 november kl: 11-12

Enskild handledning
Du får träffa en IT-pedagog i ett individuellt möte. Ta med dig dina frågor till mötet så går vi igenom dem i lugn och ro. Vi kan hjälpa dig med allt från att komma igång med e-mail till att ladda hem en app.
Ring Jakob: 0510 – 77 00 39 eller Carola: 0510 – 77 00 46 för att boka in en tid.

Kurser
Biblioteket erbjuder också enklare IT-kurser. Ta chansen att lära dig mer om en surfplatta på en kurs. Lär dig exempelvis att kolla när bussen går, läsa väderprognosen eller skicka mail. Är du intresserad av vårt kursutbud, hör av dig till Jakob: 0510 – 77 00 39 eller Carola: 0510 – 77 00 46.

Filialer
På våra filialer i Vinninga, Järpås och Tun finns också ett stort utbud av de ovan nämnda aktiviteterna. Hör av dig till Jakob: 0510 – 77 00 39 för information om våra aktiviteter på bibliotekets filialer.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: