Ny i Sverige

På Lidköpings stadsbibliotek finns böcker och annat material som kan hjälpa dig som är ny i Sverige. Vill du lära dig svenska kan du låna språkkurser, ordböcker och lättlästa böcker.
SFI och andra grupper är välkomna på studiebesök. Se kontaktrutan längst ner på sidan för att skicka en förfrågan och boka tid för visning.

Informationsfilm om bibliotekets utbud

Språkstudio

I biblioteket finns en språkstudio som består av läroböcker i svenska som andraspråk och sex stycken Ipads med olika språkträningsprogram. Två surfplattor är fasta och finns vid hyllorna med mångspråksböcker. Övriga fyra surfplattor kan man låna i receptionen och använda på biblioteket. Det finns även hörlurar till samtliga Ipads.

Böcker på andra språk

På biblioteket finns litteratur på andra språk. Det finns både barn- och vuxenböcker. Vill du söka i vår katalog efter böcker på ditt språk använder du utökad sökning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och väljer det språk du är intresserad av. Om böckerna inte finns på ditt språk beställer vi gärna hem.

Digital läsning på olika språk

Världens bibliotek
Världens bibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du gratis läsa och lyssna på digitala böcker och digitala ljudböcker på flera olika språk. Du behöver skapa ett konto med din epostadress. Sedan kan du läsa och lyssna hur mycket du vill.

Bläddra
Med appen Bläddra Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa digitala böcker på romani, jiddisch, chib, meänkieli och samiska. Appen är gratis att ladda ner från Google Play eller Appstore. Du behöver inte skaffa ett särskilt konto i Bläddra.

Tidningar
Genom appen Pressreader kan du ladda ner och få tillgång till mer än 7000 tidningar och tidskrifter från hela världen på 60 olika språk.

Språkcafé

Vill du träna svenska över en fika?

Datum: 23/9, 7/10, 21/10, 4/11, 18/11, 2/12
Tid: Klockan 17.00-18.30
Plats: Utsikten, biblioteket

Kontakt

Rebecka Elofsson

Titel: Bibliotekarie

Enhet: Bildning

Tel: 0510771060

E-post: Rebecka.Elofsson@lidkoping.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: stadsbiblioteket@lidkoping.se