Nationaldagsfirande i Lidköping 2024

06 Jun, 2024
15:00
Lidköping
Traditionellt firande i Stadsträdgården

Traditionellt nationaldagsfirande i Stadsträdgården i Lidköping, torsdag 6 juni kl 15.00. OBS. Avmarsch för Musikskolans paradorkester ca 14.50.

Tal av kommunalråd, utdelning av årets kultur-och fritidsstipendier, musikunderhållning samt uppvisning av Lidköpingsbygdens folkdansgille. Musikskolans paradorkester och drillflickor medverkar och Röda korset finns på plats och säljer fika. Idrottsmuséet håller öppet kl 14-17. Konferencier: Amanda Karlsson. Firandet avslutas med en konsert med Sara Zacharias. 

Det var aldrig meningen att Sara Zacharias skulle sjunga en endaste ton men en låda med gamla rullband på vinden ändrade på allt. Den innehöll tidigare outgivna låtar som hennes pappa Ted Gärdestad hade spelat in före sin död 1997.
 
Sara Zacharias debuterade 2013 då hon tolkade tidigare outgivet material av sin pappa, Ted Gärdestad, på EP:n ”Mot solen” och hennes version av ”Himlen är oskyldigt blå” blev en långkörare på Svensktoppen med hela 39 veckor på listan.
 
Hittills har Sara släppt musik frekvent sedan debuten och samarbetar med andra artister och låtskrivare som Jens Hult, Benjamin Ingrosso och med maken och producenten David Lindgren Zacharias. Sedan sommaren 2021 har hon också börjat spela live mer Kristoffer Eriksson (gitarr) och David Lindgren Zacharias (keyboard).

Fri entré och ingen föranmälan. 

Kontaktinformation

Tillbaka till alla evenemang
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: kulturfritid@lidkoping.se