Öppen scen för poesi- + Spoken Word

28 Maj, 2024
Information saknas
Lidköping Folkets Hus
med Olivia Bergdahl

Göteborgs Poetry Slam är tillbaka i ljuva maj med en öppen scen för poesi och tre finfina gästpoeter. Fängslande texter från såväl oupptäckta berättare, svenska och internationella mästare i poetry slam och etablerade bokpoeter. Vårens sista kväll är här, och vi avslutar terminen med en hejdundrande final med poesi från grannlandet, från Stockholm och direkt från Västkusten! Allting leds som vanligt av poeten och författaren Olivia Bergdahl.
Plats: Ordens lustgård
Tid: 18.30
Fri entré
Vill du delta på den öppna scenen? Du får läsa en dikt, max fem minuter lång, och du säkrar din plats genom att skicka ett mejl till: gbgpoetryslam@gmail.com.
Kvällen finansieras med hjälp av Västra Götalandsregionen och Lidköpings Folkets Hus.

Guro Sibeko
Författare, poet, artist, aktivist och Norges kanske mesta och bästa slampoet. I ett par decennier har hon formulerat världen och sig själv på ett sätt som gör de allra svåraste frågorna begripliga, med otrolig scennärvaro, kraft, humor och pedagogik har hon tagit sig an rasismen, homofobin, könsdiskrimineringen och omvandlat sorg och vrede till poesi. Vi är så glada att vi smäller av!

Aiman Jihar
Finalist både i SM i poetry slam och i Ortens bästa poet skriver han dikter med landets klurigaste konstruktioner. I ett aha! och jamensåklart! visar han hur man kan prata om det viktigaste av allt och fnittra samtidigt, och i nästa ögonblick vara fast i det djupaste allvar - det är en ära att presentera Aiman Jihar!

Hanna Haag
Den flerfaldiga SM-medaljören i poetry slam och poesigruppen Det nya gardet-medlemmen - det är en glädje att få ha henne här! Med en auktoritet utan dess like och en närvaro som skär genom glas blir varje ord kristallklart och brinnande. Det går inte att titta någon annanstans, lyssna på något annat.

Kontaktinformation

Folkets Hus
Stenportsgatan 17
Lidköping
Telefon: +46 510 21023
Tillbaka till alla evenemang
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: kulturfritid@lidkoping.se