Sommaropera 2024: La Gazzetta

12 Jul, 2024 - 03 Aug, 2024
Information saknas
Kållandsö
Sommaropera 2024 på Läckö Slott

Stiftelsen Läckö Slott presenterar stolt Rossinis komiska opera från 1816, baserad på Carlo Goldonis pjäs ”Äktenskap genom annons".

LA GAZZETTA

Den uppblåste (och lätt korkade) Herr Pomponio sätter ut en annons i tidningen La Gazzetta: ” En främling har anlänt … han har en giftas-färdig dotter av ung ålder, passande skönhet och mirakulös grace … grekisk figur, romerskt huvud” följt av ”från och med idag är tävlingen öppen.” Men dottern Isabella vill inte alls bli såld. Hon älskar Filippo som driver värdshuset där alla bor.

Detta är upptakten till en lustfylld berättelse med maskerader, kärlekslängtan och en knasig duell. Skratt och lite allvar, sprittande toner i hög hastighet och framför allt glimten i ögat.

Det kreativa teamet bakom 2017 års stora succé ”En turk i Italien” återvänder till ännu en Rossinifest på borggården.

Boka biljett här

 

Premiär Läckö Slott fredag 12 juli kl 20.00
Spelas t.o.m lördag 3 augusti

Dirigent: Kim Phipps
Regissör: Lars Bethke
Designer: Lehna Edwall

Gratis operabuss

Vi strävar efter att göra er operakväll både bekväm och miljövänlig. Genom att resa med operabussen behöver ni inte bekymra er om parkering eller fundera över vem i sällskapet som ska köra. Koppla av och njut av en bekväm resa tillsammans med andra operagäster!

Operabussen avgår från följande hållplatser:

  • Kl.16.30 & kl.19.00: Stadshotellet i Lidköping
  • Kl.16.35 & kl.19.05: Kronocampingen
  • Kl.16.40 & kl.19.10: Fröjdegårdsvägen

Operabussen avgår från Läckö Slott 15 minuter efter operaföreställningens slut och går tillbaka till Lidköping med stopp vid ovan nämnda hållplatser.

För er som bokat middag i Spiken finns det möjlighet att åka från Lidköping kl.16.30 och sedan bli upphämtad i Spiken ca kl.19.25 för vidare transport till Läckö Slott.

Boka gratis operabuss

Observera att biljett inte går att köpa på bussen utan måste förbokas!

Parkeringsbiljett

För er som inte vill åka med den kostnadsfria operabussen finns det istället möjlighet att köpa parkeringsbiljett vid Läckö Slott för 50kr. 

Köp parkeringsbiljett

Kontaktinformation

Stiftelsen Läckö Slott
Läckö Slott
Lidköping
Tillbaka till alla evenemang
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: kulturfritid@lidkoping.se