Försäljnings- och serviceprogrammet

- ett smart val för framtiden

Välj Försäljnings- och serviceprogrammet om du…

 • vill jobba i en butik eller med online-handel
 • tycker om att möta människor
 • vill jobba med färg och form
 • kan tänka dig att vara butikens ansikte utåt och jobba som Visual Merchandiser
 • tänker dig att starta och driva eget företag
 • är bra på organisation och ledarskap
 • tycker om att bygga webbsidor och skapa försäljningstillfällen
 • är nyfiken på vad det innebär att vara inköpare.

Du vet väl att hos oss får du möjlighet att starta ditt eget UF-företag Länk till annan webbplats. i trean. Mer om det längre ner på sidan.

Om Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram för dig som är utåtriktad och vill träffa människor i jobbet. Du läser kurser inom försäljning och kundservice där du lär dig att kommunicera på olika sätt och att sätta kunden i fokus. Kurser som praktisk marknadsföring och utställningsdesign ge dig kunskaper i olika sätt att marknadsföra samt utvecklar ditt estetiska sinne genom skyltning och exponering. Du får vara med på mässor och utställningar för att utveckla din kreativitet och praktisera dina kunskaper.

Ung Företagsamhet - möjlighet att starta och driva ditt eget UF-företag.

Som en självklar del av utbildningen på FS-programmet satsar vi på det egna företagandet. I trean får du genom organisationen Ung Företagsamhet möjlighet att starta och driva ditt eget UF-företag. Ung Företagsamhet är en del av den globala organisationen Junior Achievement Worldwide Länk till annan webbplats..

UF ger dig som elev möjlighet att lära dig det du behöver veta om egenföretagande, du utvecklar ditt entreprenörskap och skaffar dig ett, för framtiden, värdefullt nätverk. Skolan anordnar flera marknader och mässor så att ditt företag får så många säljtillfällen som möjligt.

Hos oss får du välja om du vill driva UF eller istället läsa kursen Entreprenörskap och företagande där kursens innehåll ger dig de teoretiska kunskaper du behöver för ett företagande.

Ung Företagsamhet Skaraborg, tillsammans med dina lärare ger dig handledning och stöd. Du erbjuds möjligheter att tävla i olika genrer där ditt företag kan vinna både prispengar och ära.

Kurser på FS

Se vilka kurser vi läser på Försäljnings- och serviceprogrammet

Skugga på FS

Är du nyfiken på vad vi gör på Försäljnings- och serviceprogrammet? Då är du välkommen att skugga oss under 2-3 lektioner.

Så söker du till Försäljnings- och serviceprogrammet

Frågor eller funderingar

Har du frågor eller funderingar kontakta arbetslagsledare Gun Wallborg telefon 072-157 29 65 eller prata med studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Vad tycker våra elever


Tidigare elever på Försäljnings- och serviceprogrammet berättar

 • Zewdi Futsum

  Tidigare elev på FS


  Zewdi som tog studenten 2022 jobbar i receptionen på Stadshotellet i Skara. Utbildningen gav goda kunskaper om kundbemötande, service och marknadsföring, vilket passar perfekt i en hotellreception.

 • Hanna Mellström

  Tidigare elev på FS


  Hanna som tog studenten 2020 jobbar på Willys i Lidköping, allt började med att hon gjorde sin APL-period där i trean. Att arbeta i dagligvaruhandel betyder full fart hela dagarna och är mycket omväxlande.

 • Elin Alm

  Tidigare elev på FS


  Elin, tog studenten 2023 och jobbar numera heltid på Hemtex i Lidköping. Elin gjorde sin APL-period på Hemtex och visste på en gång att yrket skulle bli det perfekta valet. I butiken får hon jobba med det hon gillar bäst, att möta kunder och att inreda och exponera i butiksmiljö.