APL - arbetsplatsförlagt lärande

I utbildningens kurser ingår praktik på en arbetsplats (APL, arbetsplatsförlagt lärandet) under sammanlagt 15 veckor. Den är en viktig del då teori och praktik varvas så det du lär dig teoretiskt i skolan kan omsättas praktiskt på arbetsplatsen.

Flertalet av våra yrkeskurser ligger till grund för APL, det arbetsplatsförlagda lärandet.

APL genomförs under 15 veckor av utbildningstiden i butiker med till exempel livsmedel, kläder och mode, sport och fritid, elektronik eller kosmetika. Med hjälp av handledaren på APL-platsen får du träna dig i service, försäljning, kundbemötande, marknadsföring, varu- och branschkännedom samt hållbar utveckling inom handel. Du blir en del av yrkesgemenskapen på en arbetsplats vilket ger dig ett brett nätverk och ökar dina möjligheter till arbete direkt efter utbildningen.

Med fördjupade kunskaper inför en framtida anställning eller ett egenföretagande inom detalj- och partihandel har du de efterfrågade kunskaper som krävs om försäljning och marknadsföring, butikskommunikation, butiksledning, inköp och kundservice.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: dlgreception@edu.lidkoping.se