Översvämningar till följd av helgens regn

Lördagens intensiva regnmängder skapade stora problem på flera platser i Lidköpings kommun, vilket har orsakat att många hushåll drabbats av översvämningar i trädgårdar och källare.

Under helgen har Räddningstjänsten arbetat för att bistå drabbade fastigheter. Samtidigt har vår personal från Lidköping miljö och teknik jobbat aktivt med insatser för att minimera skador. Vi har bland annat med hjälp av en extra nödpump pumpat undan vatten för att undvika att fler hushåll drabbades av översvämmade källare.

För närvarande jobbar vi med att kartlägga omfattningen av problemen och besöker drabbade kunder anslutna till oss.

Har du drabbats av källaröversvämning?

 • Kontakta ditt försäkringsbolag för att anmäla skadan och få nödvändig hjälp som uttorkning. Gör en detaljerad förteckning över skadorna och dokumentera allt noga genom att fotografera och filma, gärna så att vattennivån syns. Detta underlättar vid skadereglering.
 • Anmäl översvämningen till oss via vår tjänst för felanmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
  Lämna följande uppgifter till oss för en bättre hantering av ditt ärende:
  - Namn på fastighetsägaren
  - Fastighetsbeteckning
  - Adress
  - Telefonnummer
  - Datum för skadan

Under frågor och svar kan du bland annat läsa mer om vad du ska tänka på om du drabbats av översvämning och vad som händer efter du drabbats.

Har du frågor eller synpunkter?

Vår personal i fält jobbar just nu aktivt med åtgärder till följd av översvämningarna. De har därför inte möjlighet att ta emot anmälningar om källaröversvämningar. Vi ber även om överseende med att personal som utför åtgärder eller andra typer av arbetsuppgifter i fält inte alltid har möjlighet att besvara eventuella frågor. Ta istället kontakt med vårt kontakcenter på telefon 0510-77 00 00 eller via e-post på kommun@lidkoping.se.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: limtab@lidkoping.se