Fler möjligheter till återvinning av textilier

En man i orange jacka lägger in en svart plastpåse i ett grönt skåp. Mannen kollar in i kameran och ler.

Nu kan du lämna hemtextilier såsom gardiner och lakan samt trasiga eller utslitna kläder på Kartåsens återvinningscentral. Den nya textilinsamlingen är ett samarbete med Humana Sverige, en ideell förening som arbetar med textilinsamling och Second Hand. Textil som du lämnar i deras behållare kommer att återanvändas eller återvinnas.

Vi är glada över att kunna erbjuda Lidköpings invånare en textilinsamling med möjligheten att lämna in fler textilier, säger Magnus Friman, driftledare på Kartåsens återvinningscentral.

I Humana Sveriges behållare för textilinsamling på återvinningscentralen i Lidköping kan du lämna hela och rena kläder samt textilier som lakan och gardiner. Du kan också lämna in trasiga textilier. Målet är att fler material ska återanvändas och återvinnas istället för att förbrännas.

Det går att lämna in all textil i de nya behållarna, det viktigaste är att det du lämnar in ligger i en påse. Textilierna ska också vara rena och torra, säger Magnus Friman.

Behållarna för textilinsamling finns på två platser, vid återbruket och vid sorteringsrampen för grovavfall.

Sälja vidare eller skänka kläder

Den befintliga klädinsamlingen, där besökare kan lämna hela och rena kläder till AGAPE Secondhand och PK Secondhand, kommer att finnas kvar. När det gäller kläder som kan säljas vidare secondhand eller skänkas till behövande väljer du själv vilken organisation du vill skänka till.

Besökare som vill lämna hela och rena kläder till våra lokala samarbetspartners kan fortfarande göra det. Men för den som vill lämna övriga textilier eller textilier och kläder som är trasiga är det alltså Humana Sveriges behållare för textilinsamling som gäller, avslutar Magnus Friman.

  • Kläder: byxor, tröjor, klänningar och jackor
  • Hemtextilier: Lakan, dukar och gardiner
  • Stoppad textil: kuddar och täcken
  • Accessoarer: Väskor, sjalar och bälten
  • Skor: Sandaler, gymnastikskor, kängor och läderskor
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: limtab@lidkoping.se