Sluta fulspola! - en egen dag för toaletten

Den 19 november är det Världstoalettdagen och i Sverige är vi lyckligt lottade. Du kan trycka på spolknappen så tas avloppsvattnet omhand och renas i ett reningsverk. Det vill vi uppmärksamma lite extra och uppmanar alla att sluta "fulspola". Passa på att ge toaletten lite extra kärlek och använd den bara till det den är till för - kiss, bajs och toapapper.

Sluta fulspola - toaletten är inget sopnedkast

Vanliga orsaker till stopp i avloppet orsakas ofta av bindor, bomull, tops, tamponger, snus och våtservetter. Vi kallar det för fulspolning! En annan utmaning är olika typer av papper som används när ditt toalettpapper tar slut. Hushållspapper och andra pappersprodukter löser inte upp sig på samma sätt som toalettpapper som är specifikt utformat för att spolas ned. Ett tips är att placera en papperskorg bredvid toaletten för att enkelt kasta skräpet där.

Världstoalettdagen - en skitviktig dag om världens sanitetsproblem

Den 19 november varje år uppmärksammas varför sanitet och toaletter är så viktigt för vår hälsa genom FN:s internationella Världstoalettdag. Trots att tillgång till rent vatten och sanitet är en mänsklig rättighet lever idag flera miljarder människor utan tillgång till ordentliga toaletter. Världstoalettdagen instiftades av FN i syfte att säkerställa att alla människor i världen har tillgång till toaletter.

Läs mer om Världstoalettdagen

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: limtab@lidkoping.se