Konsten att paddla i takt

Med på bild från höger: Kassör Sten-Erik Olsén, Ledamot Urban Bladh, Sekreterare Per Hedlund, Ledamot Karin Johansson, Ledamot Martin Hedberg, Ordförande Malin Karlsson

Idag var jag, Linda Lundström, och Pernilla Bratt på styrelsemöte med Lidköpings kanotklubb på kvällskvisten. Lidköpings kanotklubb är en snart hundraårig klubb som har rönt stora nationella och internationella framgångar. Framförallt är de kända lokalt för sin fina ungdomsverksamhet där föreningen verkligen jobbar aktivt med sin värdegrund, att alla ungdomar är välkomna.

Kanotklubben är placerade vid ån Lidan (”lokalt benämnd Älva”) där vi tänkt lägga ner ledningarna till det nya reningsverket och även ha utsläppspunkten. Kanotklubben har varit lite oroliga för att våra planer ska påverka deras verksamhet. Vi har haft en del telefonkontakt men kände alla att det var dags att träffas och diskutera olika förslag på lösningar.

Då det blir lite dumt att anlägga ledningar mitt i deras tävlingsbana så har vi arbetat fram ett nytt förslag där vi undviker tävlingsbanan genom att gå upp i åkanten tidigare än planerat. Vi flyttar även utsläppspunkten till norr om Ågårdsbron. När vi berättade om förslaget blev föreningens styrelse jättenöjda.

Sedan berättade vi även om hur små ledningarna är (2 st 400 mm), att vattnet som kommer från det nya verket blir så rent att det är en klar ström och att det knappast kommer märkas (mindre än 1% av Lidans flöde) i Lidan. Då blev de ännu gladare. Känns bra att vi har lyssnat på dem. Alla var nöjda efter mötet och vi fick gå på sightseeing i klubbhuset.

Blev riktigt glad av att höra Martin Hedbergs åsikt om att vi alla vill ha ett nytt reningsverk som skyddar Vänern.

Linda Lundström

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?



Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?






Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: limtab@lidkoping.se