LIWE-Life Intern kick-off

Äntligen fick alla partners tillfälle att träffa och lära känna varandra! LIWE LIFE är officiellt igångsparkat. Mellan den 31 oktober och 2 november samlades 15 personer till projektets startmöte på Naturum Läckö.

Två av projektets partners, Lunds Tekniska Högskola (LTH) och Kompetenzzentrum Wasser Berlin (KWB), hade ynnesten att besöka slättens riviera för första gången. LTH har anställt en doktorand för LIWE LIFE som kommer att bistå i designen och utvecklingen av den biologiska behandlingen och fosforåtervinningsanläggningen, mätning av resultat och informationsspridning både i Sverige och utomlands. KWB bistår kommunen med praktisk erfarenhet om innovativ fosforåtervinningsteknik och planering från liknande anläggningar i Tyskland och Schweiz och säkerställer överföring av konceptet till organisationer i hela EU. KWB:s och LTH:s deltagande markerar startpunkten för två helt nya akademiska partnersamarbeten för Lidköpings kommun. Projektets fjärde partner, Lantbrukarna Riksförbund, har å andra sidan betydligt mer kunskap om Lidköping och de möjligheter och utmaningar som den omkringliggande jordbruksbygden erbjuder. LRF bidrar med att koppla samman det cirkulära avloppsvattensystemet och jordbrukssektorn liksom att hålla workshops med livsmedelsindustrin för att öka acceptansen för struvitbaserat gödsel.

Programmet gav projektets partners kunskap om Lidköping, Ängens planerade avloppsreningsverk och omgivningarna, inklusive Läckö Slotts fascinerande historia. Även om den formella anledningen till mötet var att gå igenom projektupplägget, administrativa och finansiella riktlinjer och se till att alla har en gemensam bild av projektet så gavs många möjligheter till att lära känna varandra och utbyta teknisk kunskap och erfarenhet. Mötet utgjorde projektets inledande styrgruppsmöte och den här typen av möten kommer att hållas årligen.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?



Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?






Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: limtab@lidkoping.se