Säkra kompetensförsörjningen inom vård- och omsorgsyrket i Lidköping

Elever på vård- och omsorgsprogrammet på De la Gardieskolan

Elever på Vård- och omsorgsprogrammet på De la Gardiegymnasiet.

Lidköpings kommun strävar efter att stärka vården och omsorgen och inför nu en anställningsgaranti för nyutexaminerade undersköterskor som har genomfört sin utbildning vid De la Gardiegymnasiet eller Campus västra Skaraborg.

Garantin omfattar en tillsvidareanställning med en sysselsättningsgrad på 100 % inom äldreomsorgen i Lidköpings kommun.

Lidköpings kommun är stolta att kunna erbjuda anställningsgaranti för alla som har studerat till undersköterska på De la Gardiegymnasiet eller Campus västra Skaraborg säger Lotta Hjoberg, chef på Sektor social välfärd.

Stort behov av undersköterskor

Syftet med anställningsgarantin är att säkra kompetensförsörjningen inom yrket. Behovet av utbildade undersköterskor är stort och vi hoppas att en fast anställning direkt efter studenten är attraktivt för de som har valt att utbilda sig inom vård- och omsorgsyrket, berättar Nicole Klemisch som arbetat fram anställningsgarantin.

Det kommer finnas möjlighet att lämna önskemål om placering men det är verksamhetens behov som styr i slutänden.

Vi ser fram emot att välkomna alla nya undersköterskor till vår sektor och därmed bidra till en ännu bättre vård för kommunens äldre invånare. Tillsammans gör vi skillnad avslutar Lotta Hjoberg.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: dlgreception@edu.lidkoping.se