Bagare/konditor

Start
19 aug 2024
Var
Lidköping
Poäng/tid
1300 p
Studietakt
100%
Studieform
Lärling
Start
---
Var
Lidköping
Poäng/tid
1300 p
Studietakt
100%
Studieform
Lärling

Utbildningen ger dig en grundläggande yrkesutbildning inom bageri och konditori.

Beskrivning av programmet

Är du en kreativ och noggrann person som gillar att arbeta med händerna? Då är utbildningen till konditor/ bagare något för dig!

Som bagare arbetar du ofta med att baka olika sorters kaffebröd eller matbröd. Som konditor bakar du olika bakelser, kakor och tårtor. Du kan komma att göra allt från att vispa grädde till att baka tårtbottnar till att dekorera olika bakverk.

Du behöver inte själv lösa din praktikplats inför höstens start. Skolan och lärarna kommer att hjälpa dig med det, men du bör vara beredd på att behöva pendla inom Skaraborg eftersom det finns ett begränsat antal praktikplatser tillgängliga.

Idag arbetar många som både bagare och konditorer vilket gör arbetet varierande.

Under utbildningen får du kunskap om olika råvaror, hygien och användning av maskiner och olika tekniker. Studieplanen är densamma fram till slutet av utbildningen, då du får välja om du vill specialisera dig mot bageri eller konditori. Då efterfrågan på bagare och konditorer är stor, är möjligheterna till arbete efter utbildningen goda.

 • Hygien, 100 p
 • Personlig försäljning 1, 100 p
 • Choklad och konfektyr, 100 p
 • Konditori 1, 100 p
 • Konditori 2, 200 p
 • Konditori 4, 100 p
 • Bageri 1, 100 p
 • Bageri 2, 200 p
 • Bageri 3, 100 p
 • Bageri 4, 100 p
 • Bagerispecialisering, 100 p
  eller
  Konditori 4, 100 p
 • Konditorispecialisering, 100 p

Totalt antal kurspoäng: 1 300 p

Genomförande

Minst 70 procent av utbildningstiden är förlagd på en arbetsplats. En dag per vecka är du på skolan och lär dig yrkesteori. Utbildningen passar dig som tar ett stort eget ansvar för dina studier.

Rekommenderade förkunskaper

Grundskolekompetens i svenska

Vuxenlärling är en utbildningsform som vänder sig först och främst till dig som inte har slutbetyg från gymnasieskolan. Har du gymnasieutbildning men är arbetslös eller har en tillfällig anställning så kan du också söka lärlingsutbildning för vuxna.

Lärlingsutbildningar som erbjuds är oftast utbildningar som det är lätt att få jobb inom (bristyrken). En stor del av utbildningen, minst 70 procent, sker ute på en arbetsplats med en handledare. Resterande del av tiden är teori som kan vara upplagd på skolan eller i form av eget arbete efter konsultation med din lärare.

Arbetsförlagd utbildning

Större delen av utbildningen är förlagd på en arbetsplats där du kan komma att ha mycket kundkontakt i en ständigt utvecklande bransch. Det är mycket viktigt att du behärskar det svenska språket i tal och skrift samt att du har en datorvana. Du behöver ha godkänt betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande.

Idé om annat yrke

Har du idéer om ett annat yrke som du skulle vilja utbilda dig inom? Utbildningslängden varierar utifrån individuella förutsättningar.

Kontakt

Fedja Filipovic

Tel: 0510770391

E-post: Fedja.Filipovic@edu.lidkoping.se

Utbildningen är på heltid och är berättigad till studiemedel via CSN Länk till annan webbplats..
Heltid innebär att du studerar ca 40 timmar per vecka.

1

Individuell studieplan

2

Logga in

3

Vad händer nu?