Start
4 sep 2023
Var
Campus
Poäng/tid
1500 p
Studietakt
100%
Studieform
Lärling
Start
---
Var
Campus
Poäng/tid
1500 p
Studietakt
100%
Studieform
Lärling

Som florist arbetar du i en bransch som är mycket kreativ och med ständig kundkontakt. Det är därför mycket viktigt att du behärskar svenska språket i både tal och skrift. Du bör också ha datorvana.


Beskrivning av programmet

Du får ökad arbetslivserfarenhet och möjlighet att under handledarens ledning, på en arbetsplats, få kunskaper inom yrkesområdet.

  • Florist, 1 200p
  • Florist, 2 200p
  • Personlig försäljning, 100p
  • Florist 3 200p
  • Tradition och utveckling, 100p
  • Florist, 4 200p
  • Florist, 5 200p
  • Florist 6a, 100p
  • Entreprenör, 100p
  • Florist 6b YB Examen, 100p

Totalt antal kurspoäng: 1 500p

Genomförande

Utbildningen bedrivs tre veckor i månaden på din praktikplats och en vecka är du i Campus Västa Skaraborgs lokaler där du bland annat träffar din lärare och andra studerande.

Rekommenderade förkunskaper

Grundskolekompetens i svenska

Vuxenlärling är en utbildningsform som vänder sig först och främst till dig som inte har slutbetyg från gymnasieskolan. Har du gymnasieutbildning men är arbetslös eller har en tillfällig anställning så kan du också söka lärlingsutbildning för vuxna.

Lärlingsutbildningar som erbjuds är oftast utbildningar som det är lätt att få jobb inom (bristyrken). En stor del av utbildningen, minst 70 procent, sker ute på en arbetsplats med en handledare. Resterande del av tiden är teori som kan vara upplagd på skolan eller i form av eget arbete efter konsultation med din lärare.

Arbetsförlagd utbildning

Större delen av utbildningen är förlagd på en arbetsplats där du kan komma att ha mycket kundkontakt i en ständigt utvecklande bransch. Det är mycket viktigt att du behärskar det svenska språket i tal och skrift samt att du har en datorvana. Du behöver ha godkänt betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande.

Idé om annat yrke

Har du idéer om ett annat yrke som du skulle vilja utbilda dig inom? Utbildningslängden varierar utifrån individuella förutsättningar.

Om du söker en utbidlning från annan kommun så måste du vanligtvis lämna in ansökan för ett yttrande från din kommun. Önskar du söka denna utbildning kan du söka direkt på vår hemsida utan något yttrande. Vi tar hand om finansieringen genom statsbidraget som Campus erhåller från skolverket.

Kontakt

Fedja Filipovic

Titel: Samordnare

Tel: 0510-770391

E-post: Fedja.Filipovic@edu.lidkoping.se

Viktigt

Vi har tidigare haft ett krav att du som elev själv ska kontakta en floristbutik där du kan tänka dig att göra din praktik. För att underlätta väljer vi att hjälpa till att lösa praktikplats inför start hösttermin 2022. Det enda du behöver göra är att fylla i din ansökan och därefter kommer läraren höra av sig till dig.

Utbildningen är på heltid och är berättigad till studiemedel via CSN Länk till annan webbplats..
Heltid innebär att du studerar ca 40 timmar per vecka.

1

Individuell studieplan

2

Logga in

3

Vad händer nu?