Frontendutvecklare React

Start
2 sep 2024
Var
Campus
Poäng/tid
400 yhp
Studietakt
100%
Studieform
Yrkeshögskola
Start
---
Var
Campus
Poäng/tid
400 yhp
Studietakt
100%
Studieform
Yrkeshögskola

Vill du arbeta med att utveckla framtidens digitala lösningar? Vill du skapa användarvänliga produkter inom system och teknik? Som Frontendutvecklare med inriktning React jobbar du med att utveckla webbappar och webbtjänster. Utbildningen pågår i 2 år och omfattar 400 yrkeshögskolepoäng.

En stor del av utbildningstiden är lärande i arbete (LIA) på en arbetsplats som ger dig möjlighet att utveckla dina kunskaper i arbetslivet. De företagskontakter du knyter under dina LIA-perioder ger ökade chanser till jobb direkt efter utbildningen. Du kan göra din LIA såväl i Sverige som utomlands i hela Europa.

Sista kompletteringsdag för start i september 2024 är 15 juni.

Beskrivning av programmet

Frontendutvecklare med inriktning React innebär att du arbetar med att utveckla webbtjänster och webbappar. Genom utbildningen kommer du få teoretiska kunskaper i hur man använder, strukturerar och dokumenterar sin kod i React/JavaScript/HTML/CSS. Du kommer dessutom få kunskaper kring hur användargränssnitt i en webbshop påverkar användarupplevelsen.

Programmet innåller följande kurser med respektive yrkeshögskolepoäng (yhp) 5 yhp motsvarar 1 veckas studier.

 • Agil projektmetodik 20 yhp
 • Användarupplevelse och interationsdesign 25 yhp
 • Apputveckling 25 yhp
 • Backend-programmering med Node.js,
  30 yhp
 • Databser 20 yhp
 • JavaScript ramverk, 60 yhp
 • Webbprogrammering med JavaScript, 40 yhp
 • Webbprogrammering i JavaScript fördjupning, 40 yhp
 • Examensarbete, 20 yhp
 • LIA 1, 20 yhp
 • LIA 2, 100 yhp

Genomförande

Föreläsningarna ges på Campus Västra Skaraborg med sändning från Borås som är huvudort. Utbildningen är en platsbunden heltidsutbildning, 40 timmar/veckan, med stor näringslivsanknytning genom bland annat LIA (praktik) på företag dä rdu redan under studietiden skapar viktiga kontaker som leder till jobb.

Vad kan jag jobba som?

Efter utbildningen kan du bland annat arbeta som frontendutvecklare, webbutvecklare eller javascriptutvecklare.

Examen

Yrkeshögskoleexamen

En stor del av utbildningstiden är lärande i arbete (LIA) på en arbetsplats. Utbildningen ska förena praktisk inriktning med fördjupade teoretiska kunskaper. Här har du möjlighet att pröva dina kunskaper i arbetslivet. De företagskontakter du knyter under dina LIA-perioder ger ökade chanser till jobb direkt efter utbildningen. Du kan göra din LIA såväl i Sverige som utomlands.

Utbildningen innehåller två LIA kurser:
LIA 1 = 4 veckor
LIA 2 = 20 veckor

En utbildning inom yrkeshögskolan genomförs i ett nära samarbete med näringslivet. Utbildningarna behovsanpassas efter arbetsmarknaden och innehåll och inriktning varierar därför över tid. Utbildningsanordnare som till exempel kan vara kommuner, landsting, organisationer, privata utbildningsföretag och högskolor lämnar in en ansökan till Myndigheten för yrkeshögskolan för att få anstånd till att driva en utbildning. Representanter från näringslivet deltar aktivt och är nära knutna till utbildningar genom att delta i ledningsgrupper, genomföra föreläsningar, erbjuda studiebesök och praktikplatser. Praktik ingår i de flesta utbildningar och kallas då för LIA, lärande i arbete. Utbildningarna inom yrkeshögskolan varierar i längd och innehåll men de flesta är mellan ett till tre år.
Läs mer om utbildningar inom yrkeshögskolan. Länk till annan webbplats.

Kontakt

Jadranka Stauber Näslund

Tel: 0510770935

E-post: Jadranka.StauberNaslund@edu.lidkoping.se