Spaterapeut

Start
26 aug 2024
Var
Lidköping
Poäng/tid
1100 p / 1 år
Studietakt
100%
Studieform
Lärling
Start
---
Var
Lidköping
Poäng/tid
1100 p / 1 år
Studietakt
100%
Studieform
Lärling

Är du intresserad av andra människors välbefinnande? Vill du göra skillnad för någon annan? Är du nyfiken på att starta eget eller vill du hellre söka anställning? Trivs du i en arbetsmiljö som präglas av lugn och ro? Då är utbildningen till SPA-terapeut kanske något för dig?

På Campus Västra Skaraborg erbjuds lärlingsutbildning till SPA-terapeut, i samarbete med De la Gardiegymnasiet i Lidköping. Där finns en fullt uppbyggd spautbildning med träningssalar, spa och branschkunnig personal.

Du kommer lära dig olika massagetekniker och behandlingar som du kan fördjupa dig inom. Samtidigt får du med dig entreprenörskap, service och bemötande för att få en bredare bild av branschen och möjligheterna till att även starta eget i framtiden.

Beskrivning av utbildningen

 • Utbildningen är en lärlingsutbildning där du får kunskaper genom mestadels praktik på en arbetsplats, men också genom studietid på skolan.
 • Lärlingsutbildning är på gymnasial nivå
 • Utbildningen är på 1 år och på heltid
 • Utbildningen omfattar 1100 poäng
 • Skolan ordnar en lärlingsplats i Skaraborg. Om du själv har kontakt med en arbetsplats, där du har möjlighet att göra din praktik, ange gärna det under övrig info när du gör din ansökan.
 • Under utbildningen bekostar eleven själv litteraturen och annan material som krävs.

 • Massage 1, 100p
 • Massage 2, 100p
 • Hantverk Introduktion med inriktning Spa, 200p
 • Hantverksteknik 1 med inriktning Spa, 200p
 • Hantverksteknik 2 med inriktning Spa, 200p
 • Entreprenörskap, 100p
 • Service och bemötande 1, 100p
 • Service och bemötande 2, 100p

Totalt antal kurspoäng 1100p

Genomförande

När du läser en lärlingsutbildning så är du största delen av utbildningen ute och får praktiska kunskaperpå en arbetsplats. Du ska göra minst 70% av utbildningen på din lärlingsplats. Det innebär att du kommer vara flera dagar i veckan ute på din lärlingsplats, men även studier i skolan. Du gör arbetsplatsens tider men inte mer än 8 timmar per dag (inklusive lunch).

Rekommenderade förkunskaper

Grundskolekompetens i svenska

Vuxenlärling är en utbildningsform som vänder sig först och främst till dig som inte har slutbetyg från gymnasieskolan. Har du gymnasieutbildning men är arbetslös eller har en tillfällig anställning så kan du också söka lärlingsutbildning för vuxna.

Lärlingsutbildningar som erbjuds är oftast utbildningar som det är lätt att få jobb inom (bristyrken). En stor del av utbildningen, minst 70 procent, sker ute på en arbetsplats med en handledare. Resterande del av tiden är teori som kan vara upplagd på skolan eller i form av eget arbete efter konsultation med din lärare.

Arbetsförlagd utbildning

Större delen av utbildningen är förlagd på en arbetsplats där du kan komma att ha mycket kundkontakt i en ständigt utvecklande bransch. Det är mycket viktigt att du behärskar det svenska språket i tal och skrift samt att du har en datorvana. Du behöver ha godkänt betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande.

Idé om annat yrke

Har du idéer om ett annat yrke som du skulle vilja utbilda dig inom? Utbildningslängden varierar utifrån individuella förutsättningar.

Kontakt

Fedja Filipovic

Tel: 0510770391

E-post: Fedja.Filipovic@edu.lidkoping.se

Utbildningen är på heltid och är berättigad till studiemedel via CSN Länk till annan webbplats..
Heltid innebär att du studerar ca 40 timmar per vecka.

1

Individuell studieplan

2

Logga in

3

Vad händer nu?