Yrkesutbildningar på gymnasial nivå

Vill du gå en utbildning som leder till jobb? Läs en yrkesutbildning på gymnasial nivå! Yrkesutbildningar kombinerar teori och praktik och APL ingår (arbetsförlagt lärande) i alla våra yrkesutbildningar.

Vi erbjuder:

 • Yrkesutbildningar
 • Yrkesutbildning lärling där du är lärling på en arbetsplats minst 70% av din studietid och resterande tid i skolan.
 • Yrkesutbildning med svenska som andraspråk. Yrkesutbildning med svenska som andraspråk (kombinationsutbildning) som ger dig möjlighet att läsa en yrkesutbildning samtidigt som du läser svenska som andraspråk och utvecklar dina kunskaper i svenska språket.

Våra yrkesutbildningar erbjuds på plats i Lidköping. Vissa yrkesutbildningar och lärlingsutbildningar erbjuds också i Vara under hösten 2024.

Yrkesutbildningar

Yrkesutbildningar

Vård och omsorg Lidköping


Vård och omsorg Vara


CNC operatör Vara

Industriteknik grundläggande Vara

Kockutbildning Lidköping

Studera på yrkesutbildning

 • Utbildningen är avgiftsfri, men du står själv för kostnader för kurslitteratur, annat studiematerial och eventuella resekostnader i samband med APL
 • Du har rätt att ansöka om studiemedel hos centrala studiestödsnämnden (CSN). Centrala studiestödsnämnden - CSN Länk till annan webbplats.
 • Du behöver ha tillgång till egen dator eller läsplatta. Det finns enstaka datorer att låna av skolan under en begränsad period
 • Studerar du yrkesutbildning med svenska som andraspråk grund (kombinationsutbildning) får du låna en dator under utbildningen
 • Vi varierar våra undervisningsformer, vi har i huvudsak undervisning på plats i skolan men vi använder oss också av fjärrundervisning där du har digitala lektioner och kopplar upp dig där du befinner dig.
 • I undervisningen är det både teoretiska moment och praktiska moment där får värdefulla kunskaper inför ditt framtida yrke
 • Du har möjlighet att kombinera studier med arbete eller annan sysselsättning
 • Vi erbjuder validering för dig som har med dig teoretiska och praktiska kunskaper och erfarenheter som är relevanta för utbildningen.

För mer information, vägledning och individuell studieplanering i dina kommande studier kontakta våra studievägledare syvcampus@lidkoping.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: campuslidkoping@edu.lidkoping.se