Biologi 2

Start
---
Var
Lidköping
Poäng/tid
100 p
Studietakt
25%
Studieform
Gymnasienivå

Biologi är ett naturvetenskapligt ämne som behandlar läran om livet, dess uppkomst, utveckling, former och villkor. Biologin studeras på olika nivåer, från den enskilda molekylen till globala ekosystem.

Beskrivning av kursen

Biologi 2 bygger på kursen biologi 1. Kursen innehåller bland annat:

  • celler och hur de samverkar i olika organismer som djur, växter och svampar
  • människokroppens byggnad och olika organsystems struktur och funktion bland annat matspjälkningen och cirkulationen
  • nerv-, hormon- och immunsystemets uppbyggnad och funktion.

Rekommenderade förkunskaper

Biologi 1 eller motsvarande.

Att läsa på gymnasial nivå

Gymnasial vuxenutbildning är för dig som saknar gymnasiekompetens i en eller flera kurser och för dig som helt saknar ungdomsgymnasiet.

Kurser på gymnasienivå kan läsas på olika sätt, till exempel på distans eller vanliga lektioner. Kontakta våra studie- och yrkesvägledare för att få hjälp att utforma en studieplan.
Här kontaktar du studie- och yrkesvägledare.

 

Kursen genomförs i grupp med lektioner ledda av lärare på bestämda tider. Vissa lektioner genomförs på skolan, andra lektioner genomförs digitalt. Du får träffa din grupp varje vecka och får möjlighet att lära tillsammans med andra.

Kursen passar för dig som vill ha mycket kontakt med din lärare och hjälp att strukturera dina studier.

Kursen bygger på självstudier med stöd av lärare genom handledning. Du studerar självständigt enligt den planering som du får av din lärare och ni har kontakt via datorbaserad lärplattform samt via mail och telefon. Kursen passar dig som kan ta stort ansvar för dina studier och som vill kunna kombinera studier med arbete.

Under kursen förekommer ett antal obligatoriska moment som du deltar i på plats. Vilken typ av moment varierar mellan olika kurser. För att träffa lärare, delta i obligatoriska inslag i kursen och genomföra slutprov kan det vara nödvändigt att söka ledigt om du arbetar, eftersom dessa sker dagtid.