Kemi 2

Start
22 jan 2024
Var
Lidköping
Poäng/tid
100 p
Studietakt
25%
Studieform
Gymnasienivå
Start
---
Var
Lidköping
Poäng/tid
100 p
Studietakt
25%
Studieform
Gymnasienivå

Kemi är ett naturvetenskapligt ämne där man lär sig om materiens uppbyggnad, egenskaper, strukturer och funktioner. Med hjälp av experiment och observationer studeras kemiska reaktioner och förändringar.

Beskrivning av kursen

Kemi 2 bygger på kursen kemi 1 och bland annat behandlas följande innehåll:

  • kemisk jämvikt, faktorer som påverkar jämviktslägen, beräkningar på och resonemang om jämviktssystem i olika miljöer
  • organisk kemi: olika ämnesklasser med namngivning, egenskaper, struktur och reaktivitet
  • biokemi: det genetiska informationsflödet och huvuddragen i människans ämnesomsättning på molekylär nivå.

Rekommenderade förkunskaper

Kemi 1 eller motsvarande.

Att läsa på gymnasial nivå

Gymnasial vuxenutbildning är för dig som saknar gymnasiekompetens i en eller flera kurser och för dig som helt saknar ungdomsgymnasiet.

Kurser på gymnasienivå kan läsas på olika sätt, till exempel på distans eller vanliga lektioner. Kontakta våra studie- och yrkesvägledare för att få hjälp att utforma en studieplan.
Här kontaktar du studie- och yrkesvägledare.

 

Kursen genomförs i grupp med lektioner ledda av lärare på bestämda tider. Vissa lektioner genomförs på skolan, andra lektioner genomförs digitalt. Du får träffa din grupp varje vecka och får möjlighet att lära tillsammans med andra.

Kursen passar för dig som vill ha mycket kontakt med din lärare och hjälp att strukturera dina studier.

Kursen bygger på självstudier med stöd av lärare genom handledning. Du studerar självständigt enligt den planering som du får av din lärare och ni har kontakt via datorbaserad lärplattform samt via mail och telefon. Kursen passar dig som kan ta stort ansvar för dina studier och som vill kunna kombinera studier med arbete.

Under kursen förekommer ett antal obligatoriska moment som du deltar i på plats. Vilken typ av moment varierar mellan olika kurser. För att träffa lärare, delta i obligatoriska inslag i kursen och genomföra slutprov kan det vara nödvändigt att söka ledigt om du arbetar, eftersom dessa sker dagtid.