Matematik 1

Start
26 aug 2024
Var
Lidköping och Essunga
Poäng/tid
100 p
Studietakt
25%
Studieform
Gymnasienivå
Start
---
Var
Lidköping och Essunga
Poäng/tid
100 p
Studietakt
25%
Studieform
Gymnasienivå

Matematiken har en flertusenårig historia med bidrag från många kulturer. I takt med att samhället digitaliseras används matematiken i alltmer komplexa situationer. Ytterst handlar matematiken om att upptäcka mönster och formulera generella samband.

Beskrivning av kursen

Matematik 1 finns i varianterna ma1a, ma1b och ma1c:

  • a-spåret läser yrkesprogram på gymnasiet. Du som inte ska läsa högre kurs än matematik 2 kan välja detta spår
  • b-spåret läser ekonomiprogrammet, estetiska programmet, humanistiska programmet och samhällsvetenskapsprogrammet. Du som inte ska läsa högre kurs än matematik 3 kan välja detta spår
  • c-spåret läser naturvetenskapligt och tekniskt program. Du som tänker läsa högre kurs än matematik 3, fysik, kemi och biologi väljer detta spår.

Rekommenderade förkunskaper

Matematik grund.

Att läsa på gymnasial nivå

Gymnasial vuxenutbildning är för dig som saknar gymnasiekompetens i en eller flera kurser och för dig som helt saknar ungdomsgymnasiet.

Kurser på gymnasienivå kan läsas på olika sätt, till exempel på distans eller vanliga lektioner. Kontakta våra studie- och yrkesvägledare för att få hjälp att utforma en studieplan.
Här kontaktar du studie- och yrkesvägledare.

 

Kursen genomförs i grupp med lektioner ledda av lärare på bestämda tider. Vissa lektioner genomförs på skolan, andra lektioner genomförs digitalt. Du får träffa din grupp varje vecka och får möjlighet att lära tillsammans med andra.

Kursen passar för dig som vill ha mycket kontakt med din lärare och hjälp att strukturera dina studier.

Kursen bygger på självstudier med stöd av lärare genom handledning. Du studerar självständigt enligt den planering som du får av din lärare och ni har kontakt via datorbaserad lärplattform samt via mail och telefon. Kursen passar dig som kan ta stort ansvar för dina studier och som vill kunna kombinera studier med arbete.

Under kursen förekommer ett antal obligatoriska moment som du deltar i på plats. Vilken typ av moment varierar mellan olika kurser. För att träffa lärare, delta i obligatoriska inslag i kursen och genomföra slutprov kan det vara nödvändigt att söka ledigt om du arbetar, eftersom dessa sker dagtid.

Campus Essunga ligger i Nossebro. Kursen genomförs med individuellt upplägg. Du har möjlighet att träffa din lärare på bestämda tider för undervisning varje vecka.

1

Individuell studieplan

2

Logga in

3

Vad händer nu?