Engelska 6

Start
26 aug 2024
Var
Lidköping
Poäng/tid
100 p
Studietakt
25%
Studieform
Gymnasienivå
Start
---
Var
Lidköping
Poäng/tid
100 p
Studietakt
25%
Studieform
Gymnasienivå

Det engelska språket används såväl inom vardags- som arbetsliv. Kunskaper i engelska ökar individens möjligheter att ingå i ett globaliserat studie- och arbetsliv, och kan dessutom ge förståelse för omvärlden, ökade möjligheter till kontakter och större förståelse för olika sätt att leva.

Beskrivning av kursen

Kursen engelska 6 fördjupar kunskaper och färdigheter i ämnet engelska. Kursen behandlar bland annat:

  • skriftlig och muntlig kommunikation inom olika samhällsfrågor samt sociala och kulturella sammanhang på konkret och abstrakt nivå
  • texter och talad engelska från olika medier med inslag av sociolektal och dialektal variation
  • skriftlig och muntlig produktion i olika genrer såväl informella som formella sammanhang, inklusive språkets struktur.

Rekommenderade förkunskaper

Engelska 5 eller motsvarande.

Att läsa på gymnasial nivå

Gymnasial vuxenutbildning är för dig som saknar gymnasiekompetens i en eller flera kurser och för dig som helt saknar ungdomsgymnasiet.

Kurser på gymnasienivå kan läsas på olika sätt, till exempel på distans eller vanliga lektioner. Kontakta våra studie- och yrkesvägledare för att få hjälp att utforma en studieplan.
Här kontaktar du studie- och yrkesvägledare.

 

Kursen genomförs i grupp med lektioner ledda av lärare på bestämda tider. Vissa lektioner genomförs på skolan, andra lektioner genomförs digitalt. Du får träffa din grupp varje vecka och får möjlighet att lära tillsammans med andra.

Kursen passar för dig som vill ha mycket kontakt med din lärare och hjälp att strukturera dina studier.

Kursen bygger på självstudier med stöd av lärare genom handledning. Du studerar självständigt enligt den planering som du får av din lärare och ni har kontakt via datorbaserad lärplattform samt via mail och telefon. Kursen passar dig som kan ta stort ansvar för dina studier och som vill kunna kombinera studier med arbete.

Under kursen förekommer ett antal obligatoriska moment som du deltar i på plats. Vilken typ av moment varierar mellan olika kurser. För att träffa lärare, delta i obligatoriska inslag i kursen och genomföra slutprov kan det vara nödvändigt att söka ledigt om du arbetar, eftersom dessa sker dagtid.

1

Individuell studieplan

2

Logga in

3

Vad händer nu?