Sjuka björkar ersätts med pelarek på Rudenschöldskolan

Ted Syhlèn

Ted Syhlèn är Arborist på Lidköpings kommun

Arbetet med ny skolbyggnad på Rudenschöldskolan fortsätter och nu är det dags för markarbete vid personalparkeringen på skolans västra sida. Där ska man gräva om dränering och koppla på fjärrvärme och i samband med det behöver man ta ner de nio björkar som vetter mot Rudenschöldsgatan.

Fem av de nio björkarna är i väldigt dåligt skick eftersom de är angripna av svamp. Det kan man tydligt se om man tittar i topparna på träden. De övriga fyra kommer man också tyvärr ta ner eftersom deras rotsystem inte klarar av de rotskador markarbetet förorsakar.

Det här kommer bli bra. Träden ersätts med pelarek, som vi planterar i höst. Det är ett robust träd med tät krona som kräver väldigt lite underhåll. Rätt träd på rätt plats, förklarar Ted Syhlèn, arborist, Lidköpings kommun.

De nya träden kommer att stå i allé på samma sätt som björkarna gör i dag. Pelarek kommer även planteras utmed Esplanaden där det tidigare stod björkar.

Projektet rullar på bra och det är naturligtvis viktigt att vi får till en bra symbios mellan inom- och utomhusmiljö. Här kommer träden vi planterar längs med skolans västra och södra del spela en viktig roll, förklarar Henrik Gustafsson, byggprojektledare Sektor service, Lidköpings kommun

Träden tas ner under tisdagen den 6 februari och kommer att påverka cykelbanan men inte biltrafiken.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: samhalle@lidkoping.se