Kommun och politik

Lediga jobb

Kommunen är Lidköpings största arbetsgivare. Vi erbjuder ett stort antal tjänster inom olika yrkesområden.

Ekonomi och budget

Kommunen får sina pengar genom skatteintäkter från kommunens invånare, statliga bidrag samt avgifter som kommunens invånare betalar för exempelvis barnomsorg, sophämtning och avlopp.

Påverka din kommun

Vill du påverka besluten som fattas i Lidköpings kommun? Du är välkommen att lämna synpunkter, klagomål, egna förslag eller ställa frågor.

Politik och beslut

Den högsta makten har du som bor i Lidköpings kommun. Det är du som i de allmänna valen röstar på den som du vill ska bli förtroendevald politiker i kommunfullmäktige.

Förvaltningar, kommunala bolag och kommunalförbund

Lidköpings kommun har nio förvaltningar och fyra helägda kommunala bolag som arbetar inom olika områden som till exempel utbildning, kultur eller miljö.

Jämförelser, analys & undersökningar

Kvalitet handlar om att uppfylla och helst överträffa kundernas förväntningar. För Lidköpings kommun innebär det att vi vill erbjuda invånarna tjänster av hög kvalitet.

Kommunarkiv

När du behöver hjälp att ta fram handlingar i kommunens arkiv har vi bästa möjlighet ge dig en god service om du bokar tid för besök.

Att arbeta hos oss

Vi bygger samhället. Vi får hjärtan att slå, lär barn att läsa, släcker brinnande hus och får parker att blomma. Vi får allt att fungera. Vi jobbar för Lidköpingsbornas bästa. Vi har Sveriges viktigaste jobb.Här hittar du lediga jobb ho oss

Bidrag och stipendier

Här hittar du samtliga bidrag och stipendier som du kan söka hos oss.

Fakta om Lidköping

Lidköpings kommun har cirka 40 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga.