Villa Videbeck

Villa Videbeck ligger centralt i stadsdelen Margretelund. I närheten finns grönområden och promenadvägar och affär. Här erbjuder vi boende för personer med demenssjukdom i lugn och fridfull miljö. Namnet Villa Videbeck är hämtat med inspiration av Sara Videbeck i Love Almqvist roman ”Det går an”.

Telefonnummer

Plan1

Flygel A1, 0510-77 05 21

Flygel B1, 0510-77 04 91

Flygel C1, 0510-77 03 99

Flygel D1, 0510-77 03 96

Plan 2

Flygel A2, 0510-77 0954

Flygel B2, 0510-77 09 34

Flygel C2, 0510-77 03 98

Flygel D2, 0510-77 03 39

Plan 3

Glunten A 0510-77 03 73

Glunten B 0510-77 03 79

Flygel C3 0510-77 09 24

Flygel D3 0510-77 09 64


Kontakt demenssamordnare

Kontakt

Susanne Sandén

Titel: Enhetschef

Enhet: Social Välfärd

Tel: 0510770200

E-post: susanne.sanden@lidkoping.se

Kontakt

Plan 1

Kontakt

Carina Andersson

Titel: Enhetschef

Enhet: Social Välfärd

Tel: 0510770395

E-post: Carina.Andersson3@lidkoping.se

Kontakt

Plan 2

Kontakt

Lisa Maria Bergsten

Titel: Enhetschef

Enhet: Social Välfärd

Tel: 0510770465

E-post: LisaMaria.Bergsten@lidkoping.se

Kontakt

Plan 3

Kontakt

Pernilla Ahlberg

Titel: Enhetschef

Enhet: Social Välfärd

Tel: 0510770409

E-post: pernilla.ahlberg@lidkoping.se

Villa Videbeck

Villa Videbeck är Lidköpings nya boende för personer med demenssjukdom. Det är tillbyggt för att möjliggöra en känsla av frihet, trygghet och självbestämmande för dig som bor här.

Boendet byggs med fyra flyglar och i tre plan. I nuläget står två av flyglarna helt klara. Stora satsningar har gjorts på både inne- och utemiljön. Villa Videbeck erbjuder flera olika umgängesytor som inbjuder till att fritt röra sig inne i huset och ut i våra vackra trädgårdar. Här finns bland annat ett orangeri, sinnesrum och en snickarbod. Det finns även en stor lättillgänglig park för alla sinnen. Målsättningen är att miljön ska vara rogivande och inbjudande till promenader och utevistelse oavsett årstid.

Alla enheter har gemensamma utrymmen där du kan läsa tidningen, se på tv eller umgås med andra hyresgäster. Varje enhet har också två fina balkonger varav en är inglasad.

Våra lägenheter

Lägenheterna är ljusa och består av ett rum med pentry samt en stor toalett med dusch och egen tvättmaskin. Lägenheterna är på 30 kvadratmeter vardera. I lägenheterna finns en säng, resten av möbleringen väljer du själv. För den som önskar finns möjlighet att koppla in bredband, tv och IP-telefoni. Villa Videbeck är utrustat med ett trygghetslarm som kan individanpassas helt utifrån dina personliga behov.

Kost och måltider

Vi serverar dagligen tre huvudmål och två till tre mellanmål. Måltiderna fördelas jämnt över dagen. Vi har eget kök med kockar alla dagar i veckan. Emellanåt bakar vi tillsammans och under sommaren serverar vi ofta kaffet utomhus. Vid årets högtidsdagar serverar vi traditionell mat som hör högtiden till. Under måltiderna har vi en lugn och trivsam stund. Du bestämmer alltid själv om du vill äta tillsammans med andra eller i din egen lägenhet.

Aktiviteter

Som hyresgäst på Villa Videbeck uppmuntras du delta i vardagens aktiviteter efter din egen förmåga, intresse och dagsform. Det är viktigt för oss att du får behålla dina levnadsvanor. Bland annat finns det en handelsbod där du som hyresgäst ges möjlighet att vara delaktig i inköp till det gemensamma köket på avdelningen. I mindre grupper erbjuds gymnastik, bingo sångstunder mm. Under året anordnar vi regelbundet musikunderhållningar och uppmärksammar årets högtider.

Vi som arbetar här

För din trygghet och säkerhet arbetar vår omvårdnadspersonal dygnet runt och grundkompetensen är undersköterska. Vi har sjuksköterskor tillgängliga dygnet runt och på plats dagtid måndag till fredag. Läkare från primärvården besöker oss en gång i veckan. Vi har arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut knutna till vårt boende. Enhetschefer för Villa Videbeck finns på plats måndag till fredag. Tillgång till hårfrisör och fotvårdsspecialist finns regelbundet på boendet. Personalen på Villa Videbeck erbjuds kontinuerlig fortbildning för att utvecklas i sina yrkesroller. Vi ser också över våra arbetsformer med jämna mellanrum, för att få en så bra verksamhet som möjligt.

Adress; Mariagatan 1, 531 38 Lidköping

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: socialvalfard@lidkoping.se