Adoption

Har du funderingar på att adoptera ett barn? Då kan du som bor i Lidköping, Vara, Essunga, Grästorp eller Skara kommun vända dig till oss för att få information om hur en adoption går till.

Vänd dig till familjerättens rådgivning på telefon 0510-77 04 63.
Telefontid måndag – onsdag samt fredag klockan 08.00–09.30.

För att du ska få ta emot ett barn behöver du ett medgivande från socialnämnden. Innan en utredning om medgivande kan börja ska ni ha genomgått en anvisad utbildning för blivande adoptivfamiljer.

Om du vill veta mer om hur en adoption går till kan du vända dig till oss på familjerätten för ett informationssamtal. Du kan också läsa mer på Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd. Länk till annan webbplats.

Om du vill adoptera närståendes barn ansöker du hos tingsrätten.

Nedanstående två utbildare har kommunen godkänt, kontakta:

Relationskonsulenterna
070-231 34 28

Folkuniversitetet i Göteborg
031-10 65 00

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: socialvalfard@lidkoping.se