Lugnets äldreboende

Lugnet är beläget i Örslösa samhälle nära kyrkan. Här bor du i lantlig miljö med underbar utsikt över gröna hagar. Vi ger dig god omvårdnad i en varm atmosfär. På Lugnet finns mötesplats där det anordnas olika aktiviteter.

Telefonnummer till Lugnets äldreboende

Björken 0510-77 18 06
Eken 0510-77 18 04
Linden 0510-77 18 05

Sjuksköterska 0510-77 18 07

Kontakt

Lena Karlsson

Titel: Enhetschef

Tel: 0510771187

E-post: lena.karlsson@lidkoping.se

Lugnets äldreboende

Boendet är byggt i ett plan fördelat på tre avdelningar Björken, Eken och Linden. Två uteplatser finns för gemensamma kaffestunder och trevligt umgänge. För oss är dagens måltider viktiga för välbefinnandet. Lugnet har ett eget kök med egna kockar.

Våra lägenheter

Varje lägenhet består av ett rum med kokmöjlighet och toalett med dusch. I rummet finns en säng, resten av möbleringen väljer du själv. I lägenheterna ingår ett grundutbud av Tv-kanaler. Önskas fler kanaler tecknas eget bredbandsavtal med Sappa. Trygghetslarm finns i alla rum. För dig som har behov av hjälpmedel kan vi tillgodose detta i samråd med ansvarig arbetsterapeut och sjukgymnast.

Kost och måltider

All mat lagas hos oss på Lugnet. Vi serverar tre huvudmåltider och två till tre mellanmål. Måltiderna fördelas jämnt över dagen. Under sommaren serverar vi ofta kaffet ute.

Aktiviteter

Vi anordnar aktiviteter som bingo, sångstunder och gymnastik. Vi är noga med att ta tillvara möjligheten till utevistelse. Du som bor hos oss bestämmer själv vilka aktiviteter du vill ta del av. Vi försöker ordna gemensam underhållning med jämna mellanrum. Vi uppmärksammar och firar årets högtider på olika sätt. Om du vill fira din födelsedag tillsammans med anhöriga går det naturligtvis bra. Prata med din kontaktman om du vill låna lokaler till din fest! Till oss kommer också hårfrisör och fotvårdsterapeut på besök.

Vi som arbetar här

På Lugnet finns det omvårdnadspersonal. Vi har även sjuksköterskor tillgängliga dygnet runt och på plats dagtid måndag till fredag. Läkare från primärvården besöker Lugnet varannan vecka. Vi har även kontakt med arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut från Kommunrehab. Dessutom finns enhetschef och kock hos oss. Personalen på Lugnet erbjuds kontinuerlig fortbildning för att utvecklas i sina yrkesroller. Vi ser också över våra arbetsformer med jämna mellanrum, för att få en så bra verksamhet som möjligt.

Bra att känna till är att våra medarbetare använder mobiltelefonen som ett arbetsredskap.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: socialvalfard@lidkoping.se