Personlig Assistans

Du kan ha rätt att få hjälp av en personlig assistent om du är under 65 år och på grund av stora och varaktiga funktionsnedsättningar behöver hjälp med de grundläggande behoven:

  • andning
  • personlig hygien
  • måltider
  • att klä av och på sig
  • att kommunicera med andra
  • annan hjälp som förutsätter ingående kunskap om dig

Om du har ett stort behov av hjälp med de grundläggande behoven som ger rätt till personlig assistans kan du även ha rätt till assistans för andra personliga behov, exempelvis hushållssysslor eller fritidsaktiviteter.

Om du behöver hjälp med de grundläggande behoven mer än 20 timmar per vecka, kan du ha rätt till assistansersättning hos Försäkringskassan Länk till annan webbplats..

Den personlig assistansen kan du välja att få genom kommunen, ett privat assistansbolag /kooperativ eller genom att själv vara arbetsgivare.

Kontakta LSS-handläggare för mera information.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: