Lidköping ökar 52 placeringar i Svenskt Näringslivs rankinglista

Varje år genomför Svenskt Näringsliv en enkätundersökning till sina medlemmar runt om i Sverige. Resultatet presenteras varje höst och den 20 september var det dags för årets resultat. Glädjande lyfter nu Lidköpings kommun från tidigare bottenplacering och landar in 52 placeringar bättre än förra året. Lidköping finns nu på plats 220 av Sveriges totalt 290 kommuner. Placeringen för år 2022 var 272.

-Vi är glada att trenden nu vänt tydligt! Våra ansträngningar att skapa en bättre dialog med näringslivet har givit resultat. Vi är långt ifrån nöjda, men har nu påbörjat resan uppåt i listan, säger Anna Sundbom, chef Område näringsliv Lidköpings kommun.

Det är dock viktigt att veta att detta är en attitydundersökning där man svarar på frågor oavsett om man haft kontakt med kommunen under det senaste året eller inte.

-Det finns flera sådana här mätningar och för oss är det viktigt att även arbeta med undersökningar där man mäter resultatet från de som varit i faktisk kontakt med kommunen, en sådan så kallad ”nöjd-kund-index”-undersökning, NKI. Här har Lidköping ett NKI på 76 vilket räknas som ett högt resultat.

Men oavsett resultaten i dessa undersökningar så kan vi glädjande nog se att i praktiken är Lidköping en fortsatt attraktiv etableringsort för företag, inte minst utifrån Lantmännens miljardinvestering senast och ett högt tryck på handelsområdet Kartåsen.

-Vi har så mycket spännande på gång i Lidköpings kommun och en bra dialog med näringslivet, säger Anna Sundbom.

Läs mer om undersökningen här: Lidköping (foretagsklimat.se) Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: naringsliv@lidkoping.se