Framtidshopp och innovationer av unga på välbesökt mässa

I fredags samsades dubbla mässor i Sparbanken Lidköping Arena - UF-mässan och Framtidsmässan. Mässorna blev lyckade och välbesökta.

På UF-mässan deltog över 200 UF-företag från hela Skaraborg. Cirka 70 av dem kom från De la Gardiegymnasiet (DLG). Framtidsmässan bestod av drygt 30 lokala företag som, i samarbete med Lidköpings kommun och näringslivet i Lidköping, informerade om olika branscher och möjligheter till sommarjobb.

Bland de medverkande fanns till exempel de sjundeklassare från Dalängsskolan som vunnit en maträttstävling, arrangerad av en lokal stor matproducent. Tävlingen gick ut på att skapa en ny, prisvärd och god smak på en välkänd frysrätt. Besökarna på mässan fick så klart smaka på det vinnande bidraget.

Även elever som går anpassad gymnasieskola på DLG var på plats med sitt UF-företag Mix o stuff. I sin monter erbjöd de en stor variation av olika produkter, som kakor, fågelholkar, vetekuddar, nyckelband och armband.

Läraren Marie Hasselplan, som dessutom var nominerad till årets UF-lärare, ledde klassens arbete.

Mässdagen blev väldigt lyckad och jag känner stolthet. De la Gardiegymnasiets ledord är ju delaktighet, lärande och glädje. Genom att delta på UF-mässan fick vi verkligen med oss alla de delarna. Att göra våra elever delaktiga är något vi på vår enhet pratar mycket om och arbetar för. Här fick de en så bra chans att visa upp sig och sina förmågor och styrkor, berättar Marie.

Det delades även ut utmärkelser av olika slag, som till exempel "Årets socialt hållbara UF-företag", som gick till Ekokryddan från De la Gardiegymnasiet. De hade skapat ett kit för kryddodling med fokus på hållbarhet.

Många av företagsidéerna på mässan fokuserade på just hållbarhet, återbruk och miljövänlighet.

Två UF-företag från De la Gardiegymnasiet kommer att representera Skaraborg på det kommande SM i Ung Företagsamhet i maj, tillsammans med Naturbruksgymnasiet Uddetorp.

Jag upplever att det var en bra lösning att köra dessa två mässor ihop, det drog mycket extra besökare som vi kanske inte hade nått annars. Allt som allt blev det en toppendag, avslutar Emma Korjonen, utvecklare/koordinator på Lidköpings kommun och även projektledare för Framtidsmässan.

På följande sidor kan du ta del av mer information om både UF i Skaraborg, maträttstävlingen och Framtidsmässan:

Ung företagsamhet i Skaraborg Länk till annan webbplats.

UF- och Framtidsmässan Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: naringsliv@lidkoping.se