Krögarna är positiva inför samverkan

Sedan årsskiftet ansvarar Lidköpings kommun för handläggning och tillsyn av alkohol och tobak i Skövde kommun som är en av de 16 kommuner som Lidköping står värdkommun för. Inför samarbetet har Lidköpings kommun bjudit in krögarna i Skövde till dialog för att skapa samsyn kring arbetssätt och förväntningar framåt.

Dialog och tillgänglighet nycklar till ett bra samarbete

  • Goda relationer, tillgänglighet och förståelse för varandras roller är viktigt för oss. Vi kommer nu att göra besök i alla verksamheter för att prata om de frågeställningar som finns. Vi vill ”hjälpa att göra rätt”, och det ska vara en självklarhet att kontakta oss när man undrar över något. säger Filip Eskilsson, ansvarig alkohol- och tobakshandläggare för Skövde kommun.
  • Vi har haft en otroligt kompetent alkoholhandläggare innan som varit sida vid sida med oss i många år. Det är stora skor att fylla, men förmodligen nyttigt med lite förändring. Jag uppskattar att dem tar sig tid att komma ut till krogarna, prata samt diskutera funderingar och frågor med oss. Har en positiv syn på det framtida arbetet tillsammans, säger Mirella Johansson, Bogrens Salonger.
  • Som ny krögare i stan såg vi fram emot krogmötet och få träffa alkohol- och tobakshandläggarna samt våra branschkollegor i Skövde.  Mötet var informativt och personligen har jag redan fått en väldigt positiv bild av Filips arbetssätt. Lagar och regler kring alkoholförsäljning kan oftast tolkas på olika sätt, det är därför väldigt viktigt att fokus läggs på samarbetet och dialogen i frågor som inte alltid är självklara och det är vi alla överens om, säger Robin Yacob, Husaren.

Bakgrund:
Tillståndsenheten I Samverkan (TIS) ansvarar för tillsyn och handläggning som omfattar alkohollagen, lag om tobak och liknande produkter, tobaksfria nikotinprodukter och lag om vissa receptfria läkemedel. Lidköping är värdkommun för totalt 16 kommuner i samverkan.


Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: naringsliv@lidkoping.se