Landshövdingen på besök i Lidköping

Sten Tolgfors är sedan ett år tillbaka landshövding i Västra Götalands län. Han reser nu runt i länet för att få insyn i de utmaningar och stora frågor kommunerna arbetar med.

Landshövdingen på besök i Lidköping.

Landshövding Sten Tolgfors på besök i Lidköping 5 september. På bilden bakre raden från vänster: Pär Johnson (L), 1:e vice ordförande kommunstyrelsen, Ulrika Gartman Blom (M), kommunstyrelsens ordförande, Sten Tolgfors, landshövding, Ulrika Strandroth Frid, kommundirektör, Urban Olsson, sektorchef Samhälle. Främre raden: Melsik Harytjunjan, utredare (länsledningens kansli), Ingrid Guldbrand, chef för Landsbygdsavdelningen, Gustav Edvinsson (S), 2:e vice ordförande kommunstyrelsen.

Den 5 september besökte landshövdingen Lidköpings kommun för att prata om framtidens utmaningar.

På agendan fanns gemensamma beröringspunkter mellan Lidköpings kommun och Länsstyrelsen i Västra Götaland. Vilka utmaningar ser man i Lidköping och vad kan Länsstyrelsen göra för att hjälpa till, inom ramen för sitt uppdrag. Andra punkter från agendan var, Länsstyrelsens prioriteringar, regional utveckling, grön omställning, civilt försvar och demokrati samt viktiga aktuella frågor kring infrastruktur och elförsörjning.

Jag besöker nu alla kommuner i länet för att få en bild av viktiga lokala frågor och resonera med kommunledningarna. Direkta kontakter är oerhört värdefulla inte minst i dessa tider av grön omställning, säger Sten Tolgfors.

Det är uppskattat att Landshövdingen har dialog med oss kommunala företrädare. Särskilt i den spännande samhällshällsomvandlingen som vi står mitt i. Viktiga frågor för Lidköpings kommun är hållbar energiomställning, infrastruktur och kompetensförsörjning i syfte att fortsatt stärka vår konkurrenskraft, säger Ulrika Strandroth Frid.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: kommunstyrelsensverksamheter@lidkoping.se