Bandyns crème de la crème kommer till Lidköping

Det står nu klart att dam- och herr-VM i bandy spelas i Lidköping den 25 - 30 mars 2025. Ett internationellt arrangemang som ger uppmärksamhet både till Sverige och Lidköping.

BandyVM

– Vi ser fram emot att stå värd för Bandy-VM 2025 här i Lidköping. Internationella evenemang ger stor uppmärksamhet till Lidköping och gynnar många av våra lokala verksamheter både inom närings- och föreningslivet. Vi ser det också som en möjlighet att fortsätta utveckla Lidköping som evenemangsstad och att skapa minnesvärda upplevelser för alla inblandade, säger Bertil Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Lidköping.

Att Sverige och Lidköping blir värd för dubbla mästerskap 2025 innebär bland annat att Sverige fortsätter att leda den internationella utvecklingen inom sporten och att damer och herrar får spela i samma arena och på lika villkor.

Arenan som får äran är såklart Sparbanken Lidköping Arena.

– Att Bandy-VM genomförs i Sparbanken Lidköping Arena ligger helt i linje med vår ambition, här arrangeras det varje år en bred variation av nationella eller internationella evenemang och att arenan även är hemmaborg för både Sveriges bästa dam- och herrbandylag gör ju att det är den perfekta platsen för detta dubbla Bandy-VM, säger Andrea Johansson evenemangsansvarig på Destination Läckö-Kinnekulle.

Evenemanget sammanfaller även med att Svenska bandyförbundet firar 100-årsjubileum. Att då få arrangera ett VM på hemmaplan ger en extra dimension.

Spara datumen i era kalendrar så hjälps vi åt att se till att evenemanget blir en riktig fest som gör oss till än mer stolta Lidköpingsbor.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?



Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?






Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: kommunstyrelsensverksamheter@lidkoping.se