70 unga testade vårdjobb

Max Zickerman, prova-på-jobbare och Johan Norell, undersköterska på Skogsgläntan.

Under höstlovet har ungefär 70 elever från årskurs åtta fått prova på att jobba inom Sektor social välfärd. Eleverna har under två dagar följt en undersköterska eller en stödassistent i deras dagliga arbete. De har även fått se vad en arbetsterapeut, sjukgymnast och sjuksköterska arbetar med.

Vi har erbjudit denna möjlighet inom Sektor social välfärd i flera år, för att ge de kommande generationerna, förhoppningsvis vår framtida personal, en inblick i arbetet.

-Eleverna har visat ett stort intresse och nyfikenhet för yrket. Vi ser även att flera elever återkommer som semestervikarier till oss, säger de bemanningsansvariga i Sektor social välfärd.

En av de som testat på att jobba inom vården är Max Zickerman från Dalängsskolan, som spenderat två dagar på Skogsgläntans äldreboende.

- Jag tycker att de här två dagarna har varit intressanta och roliga. Jag har fått hjälpa till vid frukosten till exempel. Vi har umgåtts och pratat. Jag har fått se hur en undersköterska jobbar tack vare min handledare Ramona Andersson. Här finns även en kille som jobbar, Johan, honom har jag också fått följa lite säger Max, som kan tänka sig att sommarjobba inom vården.

- Det är första gången jag haft ansvaret att vara handledare i denna satsning och jag tycker att det fungerat jättebra. Vi känner oss fram vad eleven får testa att göra. Vi har här en unik möjlighet att visa hur jobbet inom vården är och framför allt hur viktigt det är. Vi skapar en meningsfull vardag för våra äldre, säger Ramona Andersson handledare på Skogsgläntans äldreboende.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: socialvalfard@lidkoping.se