SMS från Lidköpings kommun

Lidköpings kommun erbjuder möjligheten att få information från oss via sms. Det kan vara aktuellt vid planerad eller oplanerad driftstörning, samt annan händelse som kan få stor påverkan. Det kan exempelvis vara vid störningar gällande vatten- och elleverans eller andra händelser som påverkar samhället där vi vill vara säkra att information når fram.

Är du folkbokförd på en adress i Lidköpings kommun, och har en mobiltelefon som är registrerad på samma adress – så kommer du automatiskt att få våra sms-utskick om din adress påverkas.
Sms-tjänsten kommer inte att användas för någon form av försäljning eller marknadsföring.

Ja! Har du en mobiltelefon som inte är registrerad på din hemadress, eller en telefon med ett oregistrerat kontantkort, fyll bara i dina uppgifter i formuläret längst ner på sidan. När du gjort det får du en engångskod till din mobiltelefon. Skriv koden i rutan som kommer upp, så kommer du vidare till en ny sida där du enkelt kopplar din bostadsadress till ditt mobilnummer.

De sms som skickas kommer att ha avsändaren Lid kommun och kan komma från bland annat Vatten-Avlopp och Lidköping Elnät. Innehåll och utseende kan variera men parallellt med att information skickas via sms läggs information även på kommunen hemsida.

Ja, du kan få hjälp av vårt Kontaktcenter via telefon 0510-77 00 00 eller genom besök i Stadshuset på Skaragatan 8 i Lidköping.

Vill du inte ha sms-information vid driftstörningar kan du fylla i samma formulär som när du registrerar ett nytt mobiltelefonnummer, så tar vi bort dig från listan. Du kan även få hjälp via vårt Kontaktcenter.

Ja du kan registrera både mobilnummer och e-post, eller endast e-post i formuläret ovan.

Logga in via formuläret ovan och kontrollera om ditt nummer är registrerat.

VMA (viktigt meddelande till allmänheten) gäller svårare samhällsstörningar, som till exempel. farliga/giftiga utsläpp, utrymning, explosioner eller svåra olyckor. Otjänligt vatten når exempelvis inte upp till kriterierna för att skicka ut ett VMA-Meddelande. Det är alltså inte kommunen som bedömer eller skickar ut VMA.

Lidköpings kommun har därför en sms-tjänst som ger oss möjlighet att informera kring planerade och akuta händelser för adresser inom Lidköpings kommun, som inte omfattas av VMA.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: driftinformation@lidkoping.se