Intressanta företagsbesök

Genom att ha en god dialog med företagare kan kommunen få värdefulla insikter om hur företagen fungerar och hur de kan stöttas i sitt arbete.

Detta leder till att kommunen kan erbjuda relevanta stöd- och utvecklingsinsatser för företagen, till exempel rådgivning, nätverksträffar och utbildningar.

Företagsbesök är också en viktig del av att skapa en positiv och förtroendefull relation mellan kommunen och näringslivet. Detta i sin tur skapar en positiv inställning till kommunen och stärker kommunens varumärke som en attraktiv plats att etablera sig på.

Solceller och robotautomation

Igår hann vi med två st företagsbesök. På det första träffade vi Noel Mogren och Kristian Hallberg på Solinnovation nu på morgonen. Solinnovation startade 2015 och säljer och monterar solpaneler och riktar sig främst mot villamarknaden där man den senaste tiden upplevt en stor tillväxt. De finns på flera platser i Sverige som Örebro, Linköping, Bredaryd men även med kontor och försäljning i Lidköping. De har nyligen flyttat in i nya lokaler på Skogvaktarevägen bredvid Optimera.

Gårdagen avslutade vi med ett spännande företagsbesök på Evomatic - Shape Process Automation i Västra Hamnen.
Evomatic - SPA är ett automationsföretag med fokus på fordons- livsmedels-, life science och generell industri med behov av anpassad robotautomation. De olika användningsområdena är tillverkning, plockning, packning och inslagning mm.

Företaget etablerade sig i Lidköping för två år sedan. De är lokaliserade i Suncabs gamla lokaler vilka passade dem alldeles utmärkt då de gamla traverserna i taket fortfarande fanns kvar och kommer väl till pass i tillverkningen. Evomatic -SPA finns även representerade i USA, Kanada, Frankrike och Sydkorea. I Sverige så finns de även representerade i Ronneby.

Vi tackar Solinnovation och Evomatic för två mycket intressanta företagsbesök

Evomatic
Solinnovation
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: naringsliv@lidkoping.se